Over ons

ThinkVision

ThinkVision wordt gerund door John Kuijn en Rens Smit. Sinds 2010 leveren zij meerwaarde voor organisaties door ‘het denken’ centraal te stellen en hierdoor de professioneel kritische houding van organisaties en haar medewerkers weer te laten floreren.


Over ons

John Kuijn RA

John werkt intensief samen met accountantskantoren om de controle- en samenstelopdrachten efficiënter te laten verlopen. Daarnaast is John specialist op het gebied van IFRS, RJ(K) en fiscale grondslagen. John geeft adviezen om de jaarrekeningen te laten voldoen aan alle daaraan gestelde eisen. Hij heeft zijn kennis en ervaring inmiddels al ingezet bij ruim 50 accountantskantoren door heel Nederland.

Met zijn specifieke kennis op het gebied van Externe Verslaggeving biedt John ondersteuning aan het ontwikkelen van de controle- en samenstelcontent van Tom Koning (Cygnus Atratus). In de afgelopen jaren heeft John zich naast het ontwikkelen van de content ook veelal gericht op de implementatie ervan. John doet hierbij veel aan dossiermentoring-achtige sessies om de kwaliteit van de uitvoering van de controle te verhogen.

John heeft de basis van het vak geleerd bij KPMG, waar hij 8 jaar heeft gewerkt tot aan de functie van Audit Manager. John was naast de gebruikelijke controlewerkzaamheden betrokken bij de ontwikkeling van trainingen voor het elektronische dossier en business schools. Ook gaf hij interne trainingen.

Over ons

Rens Smit RA

Binnen ThinkVision vervult Rens voornamelijk Interim Management opdrachten bij financiële instellingen. Rens zijn expertise ligt op het gebied van Externe Verslaggeving en Administratieve Organisatie (AO). Door zijn achtergrond is hij breed inzetbaar in de hele financiële kolom. Rens combineert zijn rol als adviseur voor het management met uitvoerende taken. Hierdoor behoudt hij de feeling met de Business.

Voorbeelden van Rens zijn rol als Interim Manager zijn:

  • Sparringspartner voor management op het gebied van Externe Verslaggevingsvraagstukken onder IFRS en RJ;

  • Inzetten van financiële expertise bij systeemmigratie projecten. Rens kan hierbij zowel een beleidsmatige rol in de stuurgroep als een uitvoerende rol binnen de projectgroep vervullen;

  • Uitvoeren en beheren van administratieve ontvlechtingen en inrichtingen (in Back Office systemen en het grootboek) van financiële constructies, waaronder Special Purpose Vehicles (SPV’s);

  • AO en vastleggingen binnen de Finance kolom;

  • Opstellen van (o.a. wettelijke) rapportages;

  • Een brug tussen eindgebruiker en IT specialisten;

  • Opstellen van jaarrekeningen van SPV’s.

Rens controleerde als Audit Manager ruim 8 jaar diverse grote financiële instellingen voor KPMG Financial Services. Naast zijn audit werkzaamheden was Rens betrokken bij de opzet van de KPMG business schools en gaf hij interne trainingen.