Content

Content

Content

In samenwerking met Tom Koning van Cygnus Atratus maken en implementeren wij controle- en samenstelcontent voor accountantskantoren. Standaard checklists zijn hierin verboden om een professioneel kritische houding te bevorderen. De content (hierna: werkprogramma’s) zijn opgebouwd uit branche-specifieke sjablonen, die door ons jaarlijks geactualiseerd worden. Dit laatste maakt onze content uniek in de markt. De content is beschikbaar via Unit4 of Caseware.

Controlecontent

De controlecontent is opgebouwd uit open – en gesloten conclusievragen. Het beantwoorden van de gesloten conclusievragen leidt tot het tonen van veel voorkomende risico’s. Na de keuze voor de relevante risico’s worden voorgedefinieerde werkzaamheden in het werkprogramma opgenomen. De focus ligt op schattingsposten als belangrijkste onderdeel van de controle. Uiteraard komen andere onderwerpen zoals de controle van de opbrengstverantwoording en IT ook in het werkprogramma naar voren.

Samenstelcontent

In de samenstelcontent komen branche-specifieke werkzaamheden, fiscale aspecten, en klant specifieke punten aan de orde. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om financiële analyse taken te activeren. Het programma is zo ingericht dat u voor een wat grotere samenstelopdracht binnen 20 minuten 90% van het werkprogramma gereed heeft.

Ook voor micro-entiteiten levert het samenstel werkprogramma toegevoegde waarde. De content leidt tot de identificatie van de juiste attentiepunten en is direct duidelijk welke werkzaamheden wel of niet moeten worden uitgevoerd. Bij een micro-entiteit (bijvoorbeeld een beheer B.V.) is het werkprogramma binnen 10 minuten gereed. De vastlegging van de uitvoering van de opdracht duurt dan maximaal 45 minuten.

Klik hier voor een aantal voorbeeld cases.